Internationale incasso in IJsland

Of uw schuldenaar zich nu in Brussel of Reykjavik bevindt, TCM Belgium kan u een lokale oplossing op maat van uw onbetaalde facturen in IJsland aanbieden!

België voelt vaak al als een zootje ongeregeld aan, net omwille van de veelheid aan regels, laat staan dat u deze zelf nog moet uitpluizen over incasso in IJsland.

Wat kan u eerst zelf proberen?

 

IJsland, en dus ook de procedure van het innen van onbetaalde facturen, verschilt op heel wat gebieden van België. Maar er zijn ook enkele universele punten die over de hele wereld gelden en die u dus eerst zelf kan aftoetsen.

 

Preventieve maatregelen (klik hier voor meer info):

  • Verzamel info over uw schuldenaar (contactgegevens, kredietrapport,…)
  • Beschik over de nodige documentatie (bestelbon, leveringsbon, contract, mailverkeer,…) over de schuld, liefst afgestemd op het land van de schuldenaar
  • Stel een waterdicht contract op en/of zorg dat uw algemene voorwaarden sluitend zijn
  • Factureer zo snel mogelijk en stuur facturen tevens digitaal op.

 

Wanneer de betalingsdatum overschreden wordt:

 

 

Minnelijke incasso in IJsland

 

Indien de debiteur niet reageert na voorgaande stappen, is het raadzaam een incassobureau onder de arm te nemen. Een incassopartner versnelt het inningsproces, zonder de klantenrelatie te schaden.

TCM Belgium heeft 30 jaren ervaring op de teller en werkt volgens het no cure no pay principe, wat betekent dat wanneer het minnelijke traject toch mislukt, u als schuldeiser geen kosten heeft gemaakt. Daarnaast geeft dit principe ook garantie dat wij tot het (minnelijke) uiterste zullen gaan om uw schuld te innen.

Dankzij het TCM Group netwerk kan TCM Belgium direct contact met de schuldenaar ter plaatse regelen. Uw dossier wordt met andere woorden via uw persoonlijke contactpersoon in België rechtstreeks met de incassopartner in IJsland opgevolgd. De lokale partner kan als geen ander de administratieve en culturele bobbels in de baan ontwijken, en volgt nauw de lokale wetten en de gedeelde deontologische code van de TCM Group na.

Uw Belgische dossierbeheerder zal u in uw eigen taal en op regelmatige basis info doorsturen over het dossier, en u heeft ook zelf online toegang tot alle geactualiseerde info in uw dossier(s).

 

Gerechtelijke incasso in IJsland

 

Wanneer het minnelijke traject uiteindelijk toch geen oplossing oplevert, kan u juridische stappen overwegen. Onze lokale partners adviseren per dossier de beste juridische oplossing en TCM Belgium begeleidt u in de verdere afhandeling van deze procedure.

Zowel voor het minnelijke incassotraject, maar nog meer wanneer een juridische procedure wordt gestart, is het belangrijk dat het dossier ondersteund wordt door de nodige documentatie (zie preventieve maatregelen).

Meer info?

 

Elk dossier is anders en vergt daarom ook een unieke aanpak. Wenst u uw dossier(s) en de mogelijkheden te bespreken, neem dan zeker contact op met ons via sales@tcm.be of +32 16 74 52 04.