Glossarium

Essenscia federatie van de chemische industrie en life sciences

Met een totale omzet van 70 biljoen EUR, vertegenwoordigt de Belgische chemiesector 25% van de totale Belgische industriële activiteit. De basischemicaliën zijn goed voor 39% van de taart, gevolgd door de farmaceutische industrie met een aandeel van 33%, en het resterende derde deel omvat de productie van kunststof, rubber, zeep, verven, etc. … .De sector is heel innovatief en komt elke dag met een nieuw patent op de proppen! De Belgische chemiesector is verantwoordelijk voor 1/3 van de Belgische export aan goederen.

TCM en essenscia, de Belgische Federatie van de chemische industrie en life sciences, hebben een partnership aangegaan. Wij werken reeds met enkele leden van de federatie voor het innen van Belgische en buitenlandse schulden. De leden van essenscia exporteren vooral naar Duitsland (20%), Frankrijk (12%) en de VS (10%), en TCM is uiteraard actief in deze landen. De export naar andere landen stijgt evenzeer, en de aanwezigheid van TCM in meer dan 100 landen is dan ook zeer nuttig.

Contacteer ons voor een offerte op maat: sales@tcm.be of +32 16 74 52 01.

Updated 7 juni 2017

De definities die onder dit punt worden weergegeven reflecteren de Belgische situatie; tenzij anders vermeld. De teksten zijn bedoeld om concepten in dagelijkse taal samen te vatten en dienen niet als alomvattend of definitief te worden begrepen. Suggesties of aanpassingen mogen altijd naar glossary@tcm.be verstuurd worden.